Skrivet av: waberi | april 26, 2009

Kommunala rikskonferens i Örebro

Moderaterna höll sin kommunala rikskonferens i Örebro. Ca 1900 moderater från kommunvärlden deltog för att under två dagar diskutera inte bara kommunernas situation men även andra angelägna ämnen som berör hela Sverige och även Europa.

Finanskrisen har drabbat kommunerna på olika sätt men moderaterna hade klar för sig att de måste visa ansvar oavsett om de hade majoritet eller satt på oppositionsbänkarna.

Sverigedemokraterna frammarsch i Sverige och de förödande konsekvenserna som kommer om de bryter 4% spärren och -God forbid – kommer in i Riksdagen diskuterades flitigt bland deltagarna. Att Sverigedemokraterna är främlingsfientliga är uppenbart men det är hur man bör behandla dem politiskt som väntas att se.

Partisekreteraren Schlingmann vill ta en offentlig debatt med dem för att visa vad de verkligen har att säga om politiken och om folkhemmet i övrigt. Jag stödjer denna inställning till fullo. Det enda sättet vi kan vinna över dem är att utmana de på den offentliga arenan.

Jag samtalade med Schlingmann – som är från väst Sverige, närmare bestämt från Borås – och jag tror på mannens insikt och kraft att bemöta Sverigedemokraterna och avslöja deras bluff.

Däremot så var jag inte helt övertygad av migrationsministerns förklaringar beträffande Sveriges och Europas underordnade vad gäller USA:s terrorlagar. Annars så hans strävan efter en gemensam EU policy i flykting och migrations frågor är mer trovärdiga.

Det är snart val till Europa parlamentet. Vi Göteborgare har var kommunalrad Susanna Haby som kandidat. Susanna är en person som verkligen kan främja debatterna i EU parlamentet. Kryssa för Susanna Haby och få en engagerad och duktig politiker som kan föra var talan i den europeiska gemenskapen.

http://www.susannahaby.nu/


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: